mylittlebox

Direktlänk till inlägg 31 maj 2015

Grades and np rant...

Av Fille - 31 maj 2015 22:30

Klockan är snart 10, jag är trött och har just kollat in mina uppdaterade betyg...and I feel like ranting. I am sorry.


Så jag har alltid brytt mig en hel del om mina betyg. Det är inte så att jag sitter och pluggar varje dag, tvärtom faktiskt, jag pluggar alltid dagen innan. Vilket gör mig sjukt arg på mig själv. Fast trots det har det av någon anledning alltid gått hyfsat ändå. Det vanligaste jag får är C men oftast kan jag höja betyget med alla inlämningsuppgifter. Fast i matte har jag alltid blivit förföljt av ett C. Att höja det har alltid verkat omöjligt, och jag har försökt. Så när jag tidigare i år fick veta att jag hade chansen att höja det till ett B var min första reaktion "Are u stupid or something?" men sedan blev jag såklart väldigt glad. Fast eftersom jag ibland bryr mig för mycket om betygen så har jag bestämt att i idrott nöjer jag mig alltid med ett D och i matte nöjer jag mig vid ett C. Det finns ingen anledning att lägga ner så mycket tid på ett ämne som jag inte är så intresserad av. Det är bättre om jag lägger energin på alla estetiska uppgifter och alla uppsatser. 

 Fast vi hade ju nationella prov nyss...och det gick inte så bra för mig. Jag har ännu inte sett mina betyg på delarna men jag behöver inte se dem för idag när jag gick in och kollade mina uppdaterade betyg hade mitt C-B sänkts till ett D-C, vilket i stort sett betyder att mitt nästan B har sänkts till ett nästan C. I alla fall om jag förstår det rätt. Fast egentligen spelar det ingen roll om jag faktiskt får ett D i betyg i slutändan. Det här är bara ett exempel på hur nationella prov är skit. 


Så ja vi har kommit till ämnet i det här inlägget. Nationella prov och hur stora högar av skit de är, i alla fall så som de används idag. 

 Det största problemet är att de kan handla om vad som helst från de åren som du har gått i skolan, i mitt fall är det tio år. 10 ÅR! THAT IS A LOT OF SHIT I'VE LEARNED! Så jag ska alltså plugga 10 år av kunskap till tre olika ämnen som dessutom har tre olika delar? Och då har jag det enkelt, för jag har bara tre kurser som har nationella prov! Engelskan och Svenskan är svåra att plugga till så det flyger ut genom fönstret på en gång. Allt man kan göra är i stort sett öva på att läsa, prata och skriva. Sedan kommer jävulen själv, matten. 

 Först och främst, 10 år av mattekunskaper ska pluggas in, vilket är omöjligt så man måste välja ut några delar att plugga. Fast här måste man försöka gissa sig till vilka saker som faktiskt kommer bli användbara, för även om du blir en mästare på ekvationer och algebra så betyder inte det att du kommer fixa provet galant. För när du sedan sitter där med provet framför dig kan det värsta hända...bara en eller två uppgifter har med ekvationer att göra, och de är dessutom E-uppgifter. Allt ditt plugg var i onödan och nu måste du försöka räkna ut en A-uppgift om hur en kaka ska delas mellan 8 personer och 3 vill ha 30%, 40 vill ha hälften av 20 pers % av kakan och blabla u get the point. Man vet inte vilka bitar som kommer på provet så hur ska man kunna plugga? 

 

Sedan tar ju inte all annan skola slut bara för att nationella prov dyker upp, neeeej såklaaart inte för smatidigt som vi ska ha alla dessa jäkla prov kommer de vanliga proven i alla andra kurser, alla inlämningsuppgifter som den där hemsidan som ska vara klar nästa vecka. Det här är från egen erfarenhet förresten...vet ni hur lång tid det tar att göra en enkelt hemsida? Varenda sak man klickar på behöver en egen sida, sedan måste man ju skriva och rita innehåll, göra allt klickbart och fixa en design som inte ser ut som skit. Så medan man sitter där klockan tio på kvällen och försöker få en uppgift klar måste man även "plugga" till ett nationellt prov, men man vet inte vilka delar man ska plugga som man skjuter upp det och när dagen väl kommer sitter man där som en fågelholk. 


 Fast allt det här hade varit okej om det inte kunde sänka ens betyg. Det här beror såklart på vilken skola man går på, men ofta kommer ditt betyg sänkas om det gick dåligt på de nationella proven. Jag vet inte om min betygssäkning endast har med de nationella proven att göra, jag tror att de har det dock för alla andra prov har har klarat mig rätt bra på. Men jag vet att de har i alla fall en del med det att göra. Jag förstår tanken bakom de nationella proven, vuxna vill veta hur alla barn/ungdommar ligger till i skolan när det gäller allmän kunskap, men varför måste de stressa upp oss genom att ge dem makten att sänka/höja våra betyg? Räcker inte alla andra prov vi gör? Alla uppgifter och inlämningar? Varför kan inte proven vara anonyma, de kommer ändå se hur sverige ligger till och vi behöver inte få panik över en provattack i slutet av året. 

 


Så för att sammanställa det här: Nationella prov är skit som bara gör ungommar stressade och trötta när det finns andra viktiga saker som de måste fokusera på. Vi har redan prov och uppgifter, varför behöver vi något extra som vi inte ens kan plugga till ordentligt?

 Jag skulle kunna gå in på hur betygen också är skit men det sparar vi för en annan dag! Klockan är halv 11 och jag är sjukt trött, irriterad och känner mig som skit. Egentligen är jag inte så upprörd över mitt betyg, för jag har bra betyg i stort sett alla andra ämnen så varför oroa sig över en så liten del av det hela? Det jag är upprörd över är att jag nu känner hur stressad jag har varit och hur jävla skoltrött jag är. Inte bara på grund av uppgifter och prov, utan även för att mycket i skolan irriterar mig. 

 Jag har alltid varit en sådan person som bara ler och nickar och säger "allt kommer nog lösa sig. Det är bättre att inte haka upp sig på problem". Fast jag har börjat bli så himla trött på att vara så, för allt kommer inte bara försvinna så  länge man inte hakar upp sig på det. Och jag känner att jag måste skriva av mig ibland för att bli av med en del av irritationen. Så därför delar jag med mig av det här dåligt skrivna inlägget. Det är inte proffesionelt, och det är inte meningen att det ska vara det. Jag använder fula ord här för att jag känner för det, och på den här bloggen skriver jag vad jag känner för att skriva. Så förlåt men jag är aldelles för trött för att bete mig bättre och kanske gå in på djupare detaljer och använda finare språk, men det här är ingen svenska-uppgift. Vilket jag faktiskt fick lov att påminna mig själv om ett antal gånger... till och med utanför skolan oroar jag mig över betyg på saker som inte ens är en uppgift...Godammit school get out of my head!


Rant over!

 


Så nu när det var sagt och gjort...vad tycker ni?

 Nu tänker jag nog sova...

Hare gött!

 //Fille   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fille - 18 januari 2016 20:04

Hur ofta får man höra att om man "lätt" blir stött så borde man inte vara på internet? Hur många har sett någon säga eller skriva något som helt klart ät stötande, och sedan när denna får kritik om hens beteénde så använder hen frasen "Vad förväntar ...

Av Fille - 20 november 2015 08:45

Jag gör inte så mycket nuförtiden...i alla fall inget som jag kan visa eller skriva om. När jag ritar så arbetar jag oftast med en ny shit-comic (inte samma som jag visade innan...) men det är inget som jag planerar att lägga ut någonstans. Kanske i ...

Av Fille - 13 november 2015 10:45

För inte särskilt länge sedan lade jag ju ut två sidor av en shitty comic som jag hade påbörjat. Jag har ritat klart den scenen, men jag tror inte att jag kommer göra mer än så. Anledningen till att jag gjorde den var mest för att jag ville testa om ...

Av Fille - 3 november 2015 14:15

    Story: Volleyboll...den handlar om volleyboll. 10/10 would watch again! Bai!! (Yup I just had to do it again. I'm sorry).   På väg till skolan en dag stannar Hinata Shoyo vid ett skyltfönster som visar en volleybollmatch mellan två skolor, ...

Av Fille - 27 oktober 2015 23:00


Wow, bara två dagar mellan inläggen? Vafan är det som händer?  Ärligt talat har jag inte dirket något att skriva om. Jag gör det mest för att försöka komma in i bloggandet igen. xDHm...jag skulle kunna nämna att jag håller på att försöka rita en mang...

Det här är jag då! xD


Hello there and welcome to my little box. Här lägger jag ut saker som intresserar mig.
Det mesta handlar om:
-Anime
-Manga
-Egna teckningar (ofta fanart)
-Ibland spel
-Random shit that no one cares about.
Well I hope you'll like it.
Hare gött! ^^

My Tumblr :3

My deviantart xD

Kategorier

Omröstning

Vad borde jag skriva mer om?
 Mer teckningar!
 Anime!
 Manga!
 Spel!
 Random åsikter and shit!
 Något annat? (kommentera!)

Recension poängsystem:

10: IT'S AWESOME WATCH/READ IT NOW! NOOOW!
9: Du borde verkligen se/läsa den när du kan!
8: Helt klart ett bra anime/manga-tips.
7: Värd att se/läsa.
6: Något att slösa tid på.
5: Meh.
4: Du kan skippa den här.
3: Skrattretande dålig.
2: Inte ens värd att skratta åt.
1: OKAY THIS IS SHIT. THIS IS REAL SHIT!

 

(I vissa fall skriver jag något annat beroende på omständigheterna). 

Rit-uppdrag från er:

 Levi (Attack on Titan)

(Kommentera för att ge mig flera uppdrag)

Några idéer?

Kom gärna med tips om vad jag kan rita! ^^ Om det inte är alltför svårt så accepterar jag uppdraget.   

Senaste inläggen

Är det något du undrar? :3

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Hälsa på andra bloggar! ^^

RSS

Mina läsare. :3




Ovido - Quiz & Flashcards